Δίαιτες Αδυνατίσματος και φροντίδα για την υγεία

Είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους ότι οι δραστικές δίαιτες και οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους μας είναι πιθανόν να μας οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα και παράλληλα να προκαλέσουν ελλείψεις βασικών θρεπτικών συστατικών. Για τον λόγο αυτό, η απώλεια βάρους θα πρέπει να βασίζεται σε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής με απώτερο στόχο την αλλαγή του συνολικού τρόπου ζωής.

Πετυχαίνοντας μικρές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες οδηγούμαστε σε σταδιακή μείωση του βάρους αλλά και αλλαγή του τρόπου ζωής μας ώστε να είναι μόνιμο το αποτέλεσμα.

Για να δούμε όμως στην πράξη ποιες είναι αυτές οι μικρές αλλαγές που χρειάζονται για να πετύχουμε την πολυπόθητη απώλεια βάρους.

Α. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται.

Μην αμελείς το πρωινό. Εάν βιάζεσαι γενικά το πρωί, μπορείς στο πρωινό σου να έχεις στα γρήγορα ένα τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί χαμηλών λιπαρών και γαλοπούλα NIKAS βραστή ή καπνιστή. Θα πάρεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου αλλά όχι περισσότερες από 250  θερμίδες.

Β.  Συνδύασε στα γεύματά σου τους ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες για να μείνεις χορτάτος-η για περισσότερο.

Ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες θα βρεις σε δημητριακά πρωινού ολικής, στο ψωμί σίκαλης, στα κριθαρένια παξιμάδια, στις φρυγανιές πολύσπορες, στο ανεπεξέργαστο ρύζι και στα ζυμαρικά ολικής. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα τρόφιμα αυτά αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού στο γεύμα σου, κι έτσι χορταίνεις χωρίς να παίρνεις πολλές θερμίδες. Για βέλτιστα αποτελέσματα συνδύασε τους υδατάνθρακες από τα τρόφιμα αυτά με τις πρωτεΐνες. Πρωτεΐνες περιέχουν τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια, τα αυγά και τα αλλαντικά. 

Γ.  Κατανάλωνε αρκετά φρούτα και λαχανικά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τα φρούτα και τα λαχανικά σε κάνουν να νιώθεις το αίσθημα του κορεσμού δίνοντας σου λίγες θερμίδες, ενώ παράλληλα σε εφοδιάζουν με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Κατανάλωσε τουλάχιστον 3 μέτρια φρούτα και 1 με 2 σαλάτες ημερησίως.

Δ.  Μην αμελείς τα ενδιάμεσα σνακς.

Κατανάλωσε σνακ μικρής θερμιδικής αξίας όπως 1 φρούτο, 1 φρυγανιά με 1 φέτα γαλοπούλα NIKAS χαμηλή σε λιπαρά. Και στις 2 περιπτώσεις δεν θα πάρεις περισσότερο από 60 θερμίδες.

Ε.  Θυμήσου να πίνεις αρκετό νερό και υγρά κατά την διάρκεια της ημέρας.

Χρειάζεσαι τουλάχιστον 1-2 λίτρα υγρά ημερησίως, ή ακόμα περισσότερο αν κάνει ζέστη ή έχεις αυξημένη φυσική δραστηριότητα.

Ζ. Βάλε την άσκηση στην ζωή σου.

Προσπάθησε να έχεις τουλάχιστον 30-60 λεπτά αθλητικής δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας σου.

Ακολουθώντας τα 6 αυτά βήματα θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις γρηγορότερα τον στόχο σου. Οπλίσου με δύναμη, επιμονή και υπομονή και σύντομα θα απολαμβάνεις το καινούριο σου σώμα.

Ελληνικά