Παίζει ρόλο η συσκευασία στη διατήρηση του προϊόντος;

Τα αλλαντικά βρίσκονται είτε στον πάγκο (με δυνατότητα κοπής σε ποικίλες μορφές και μεγέθη), είτε στο ράφι συσκευασμένα σε ειδικές θήκες (πλαστικές, χάρτινες κλπ). Το προϊόν είναι αυτό που καθορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τη συσκευασία του. Δηλαδή, όσα προέρχονται από σύγκοπτο κρέας ενθηκεύονται σε ζωικά έντερα (χοιρινά, βοδινά, κλπ) και τεχνητές θήκες (χάρτινες, πλαστικές κλπ). Κατόπιν για να αυξηθεί ο χρόνος διατήρησης του προϊόντος, επανασυσκευάζονται σε πλαστικές συσκευασίες (κατάλληλες για τρόφιμα) σε κενό ή σε προστατευτική ατμόσφαιρα (δηλαδή αέρας που αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 70% και άζωτο 30%). Τα βραστά προϊόντα συσκευάζονται σε πλαστικές θήκες μικρού ή μεγάλου διαμετρήματος, βράζουν μέσα σε αυτές και κατόπιν μεταφέρονται έτσι στα καταστήματα προς πώληση, όπου ανοίγονται και κόβονται φέτες. Τα προϊόντα ωρίμανσης από τεμάχια κρέατος, λόγω της αλιπάστωσης, μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα και χωρίς συσκευασία. Η NIKAS χρησιμοποίησε πρώτη τελευταίας τεχνολογίας έντερο για την καινοτόμα σειρά της, NIKAS ΦΟΥΡΝΟΥ. Ένα έντερο το οποίο είναι διαστελλόμενο και βοηθά στη διαδικασία ψησίματος, ενώ τα αρώματα του προϊόντος αναπτύσσονται και μετά το τέλος του ψησίματος.

Ελληνικά