Πώς μπορώ να συντηρήσω σωστά τα αλλαντικά;

  • Τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα στο φως, την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία. Προσέχετε τις συνθήκες διατήρησης και να συμβουλεύεστε την ετικέτα κάθε προϊόντος για τη διάρκεια ζωής του ή τον υπάλληλο, που σας εξυπηρετεί στον πάγκο, την ώρα που σας το κόβει.
  • Ο χρόνος διατήρησής τους αφορά την άριστη γεύση τους.
  • Κάποια προϊόντα όπως το μπέικον, τα χωριάτικα λουκάνικα, τα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης και τα Κοκτέιλ μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο αν τα βάλουμε στην κατάψυξη. Όταν όμως αποψυχθούν πρέπει να καταναλωθούν αυθημερόν.
  • Στα συσκευασμένα αλλαντικά έχουν χρόνο διάρκειας ζωής που αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Τα κοπής εξαρτάται από το πότε άνοιξε τη συσκευασία ο υπάλληλος στον πάγκο. Οι φέτες ζαμπόν, γαλοπούλας, πάριζας διατηρούνται σε σωστή συντήρηση (2- 40C) για 2- 3 ημέρες.
Ελληνικά