Αλμυρά κέικ με μοτσαρέλα και μπέικον

Συστατικά

  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 10 φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα στο τέλος
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες
Χρόνος Προετοιμασίας:
40'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα και το μπέικον σε κυβάκια.
  3.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), τα τυριά (μοτσαρέλα, τσένταρ, παρμεζάνα), το μπέικον, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν το αλεύρι σφίξει πολύ το μείγμα, ρίχνουμε λίγο γάλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφινς ή σε μία φόρμα του κέικ.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αν το βάλουμε σε ενιαία φόρμα του κέικ, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος: περίπου 45- 60 λεπτά.

 

Μερίδες: 8-10