Γεύσεις με άρωμα Ελλάδας: Πατατοσαλάτα δροσερή με αλλαντικά

Συστατικά

  • 2-3 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • 2-3 φέτες τυρί του τοστ σε κύβους
  • 2-3 φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό καπνιστό ή NIKAS φούρνου πάριζα ή ό,τι άλλο αλλαντικό NIKAS θέλουμε, σε κύβους
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 

Χρόνος Προετοιμασίας:
15-20'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Δεν θέλουν πολύ βράσιμο, να είναι al dente.
  2. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες μαζί με όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  4. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

 

Μερίδες: 2