Καρμπονάρα light

Συστατικά

  • μακαρόνια της αρεσκείας σας ή μακαρόνια ολικής χωρίς γλουτένη (διαλέξτε εσείς το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή ΝΙΚΑΣ VIVEUR, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 140 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • μοτσαρέλα για το σερβίρισμα 
Χρόνος Προετοιμασίας:
30'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
  2. Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη γαλοπούλα να σοταριστεί.
  3. Ρίχνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις λιώνουμε μέσα στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι η γαλοπούλα να γίνει αρκετά τραγανή.
  4. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χτυπάμε το αυγό μαζί με ελάχιστο νεράκι σε ένα μπολ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα μακαρόνια.
  6. Στο τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τα μακαρόνια καλά.
  7. Για να σερβίρουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη μοτσαρέλα.

Μερίδες: 4