Μελάτα αυγά τηγανητά

Συστατικά

  • 6 φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό, 150 γρ.
  • 150 γρ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα)
  • ντοματίνια 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ολόφρεσκα αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  •  λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
  •  6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος Προετοιμασίας:
10-15'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.
  2. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
  6. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5 λεπτά. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
  7. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.

 

Mερίδες: 4