Πίτσα σπέσιαλ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2/3 φλ. ζεστό νερό
  • 3 φλ. σκληρό αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γλ. ξερό βασιλικό και 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι 

Για την πίτσα:

  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 1/4 φλ. μανιτάρια, κομμένα φέτες
  • 6 φέτες NIKAS FUEGO σαλάμι αέρος ή NIKAS FUEGO ζαμπόν
  • 2 - 3 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες φέτες
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Χρόνος Προετοιμασίας:
50'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να "ξυπνήσει".
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μια ώρα για να φουσκώσει.
  5. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά της σάλτσας και τη σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει πολύ.
  6. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
  7. Τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230°C στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για 25 - 30 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 4