Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά

Συστατικά

  • 9 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 έως 3/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/4 έως 1/2 φλ. γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)
  • 1/2 κιλό NIKAS FUEGO μπέικον ρολό, τηγανητό και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 1/2 έως 3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ξινή κρέμα (προαιρετικά)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

 

Χρόνος Προετοιμασίας:
115'
Βαθμός δυσκολίας:
ΜΕΤΡΙΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Τρίβουμε και τρυπάμε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  3. Ψήνουμε τις πατάτες στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Επίσης μπορούμε αντί να τις ψήσουμε, να τις βράσουμε.
  4. Όταν γίνουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσουν.
  5. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, περίπου 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι.
  6. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Εάν το μείγμα φαίνεται πραγματικά παχύ προσθέτουμε μέχρι 1/2 φλιτζάνι γάλα.
  7. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί.
  8. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C.
  9. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω 1 φλιτζάνι τυρί.
  10. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλουμε.
  11. Αφήνουμε να "καθίσει" για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.

 

Μερίδες: 9-10