Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
  • 12 φέτες NIKAS FUEGO ζαμπόν ή NIKAS FUEGO μπέικον ρολό
  • περίπου 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • λίγο πιπέρι
Χρόνος Προετοιμασίας:
25'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να μαλακώσει.
  2. Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και λίγο πιπέρι.
  3. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και την απλώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας.
  4. Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν και λίγη φέτα.
  5. Διπλώνουμε σε ρολό φροντίζοντας να ενώνουμε τις άκρες καλά.
  6. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες. 
  7. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Μερίδες: 18-20