Σαλάτα με πορτοκάλι, καπνιστό μπέικον και έμενταλ

Συστατικά

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι:

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • αλάτι

Για τη σαλάτα:

  • 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. NIKAS FUEGO μπέικον ρολό καπνιστό, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι
Χρόνος Προετοιμασίας:
30'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού:

  1. Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, ώστε να συμπυκνωθεί και να μείνει το 1/4 της ποσότητας.
  2. Με μια σήτα σουρώνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

 

Για τη σαλάτα:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  2. Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.
  3. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

 

Μερίδες: 2