Σαλάτα με 4 τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και σος γιαουρτιού

Συστατικά

  • 1 φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. καρότο 
  • 1 φλ. τσαγιού αρακάς 
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 1 φλ. φασολάκια 
  • 100 γρ. NIKAS FUEGO μπριζόλα χοιρινή καπνιστή 
  • 100 γρ. NIKAS FUEGO ζαμπόν καπνιστό 
  • 100 γρ. τυρί γκούντα 
  • 100 γρ. ροκφόρ 
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα 
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί ή μετσοβόνε  

Για τη σος:

  • 100 γρ. μαγιονέζα 
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1 κ.σ. κέτσαπ  
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο - 
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι 
Χρόνος Προετοιμασίας:
30'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βαθιά προσθέτουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το καλαμπόκι, τα κομμένα σε κύβους καρότα, τον αρακά, τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
  2. Αφού βράσουν, τους ρίχνουμε κρύο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα τους και τα στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε την πιπεριά που την έχουμε κόψει σε κύβους, τα τυριά και τα αλλαντικά κομμένα σε κύβους και τα περιχύνουμε όλα με τη σος γιαουρτιού.
  5. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να πάει παντού η σος και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 35 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά.

 

Μερίδες: 2-3