Σουφλέ αλλαντικών

Συστατικά

  • 20 φέτες του τοστ
  • 250 γρ. ψιλοκομμένες φέτες NIKAS VIVEUR γαλοπούλα βραστή
  • 10 ψιλοκομμένες φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό
  • 4 αυγά
  • 1 ποτ. γάλα ελαφρύ
  • 1 κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 

Χρόνος Προετοιμασίας:
135'
Βαθμός δυσκολίας:
ΜΕΤΡΙΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Σε ένα παραλληλόγραμμο πιρέξ, όχι τετράγωνο, βουτυρώνουμε και στρώνουμε 6 φέτες του τοστ. Εάν στις άκρες μένει κενό, συμπληρώνουμε με κομμάτια από τις φέτες.
  2. Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, τη γαλοπούλα και το μπέικον. Καλύπτουμε τις φέτες με το 1/3 από το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τη δεύτερη και την τρίτη στρώση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες, στο πιρέξ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, όπως στο παστίτσιο.

 

Mερίδες: 12-14