Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο. Μαγικός συνδυασμός Gourmet!

Συστατικά

  • 12 βασιλικά σύκα ή μαυρόσυκα πλυμένα και καθαρισμένα
  • 12 φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό σε φέτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια για σουβλάκι
Χρόνος Προετοιμασίας:
35'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε τα σύκα τα περνάμε με μια καθαρή πετσέτα για να τα στραγγίξουμε.
  2. Τυλίγουμε κάθε σύκο με μια λωρίδα μπέικον και τα πιάνουμε με τις οδοντογλυφίδες. Αν τα σύκα είναι μικρά ή το κομμάτι του μπέικον φαρδύ το κόβουμε σε λωρίδες για να το ταιριάξουμε με το σύκο.
  3. Τα ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200°C για περίπου μισή ώρα. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Συγχρόνως τα ραντίζουμε με το λίπος που έχει βγει από το μπέικον.
  4. Τα σύκα θα βγάλουν τον ζωμό τους και το μπέικον θα πρέπει να είναι ροδοκόκκινο από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την σος από τον ζωμό των σύκων που θα μαζευτεί στο σκεύος μας.

Mερίδες: 10-12