Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 350 γρ. αλλαντικά NIKAS FUEGO  ψιλοκομμένα (ζαμπόν, σαλάμι, λουκάνικο, γαλοπούλα κ.λπ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 200 γρ. (1 συσκευασία) τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. νερό απ' αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά

 

Χρόνος Προετοιμασίας:
30'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά. Στο σύνολο να είναι 350 γρ.
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2- 3 λεπτά τα ανάμεικτα αλλαντικά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε 1- 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το κρεμώδες τυρί και το γάλα και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε.
  5. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  6. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  7. Με μια τσιμπίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  8. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και αφήνουμε 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά να δέσουν οι γεύσεις και να γλασάρει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε αμέσως.

Μερίδες: 4