Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον

Συστατικά

  • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. NIKAS FUEGO μπέικον ρολό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα bbq
  • αλάτι

Για τις πιπεριές ψητές (για 200 γρ.):

  • 1/2 κιλό πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες
  • ελαιόλαδο
Χρόνος Προετοιμασίας:
25'
Βαθμός δυσκολίας:
ΕΥΚΟΛΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Τυλίγουμε την τορτίγια σε σφιχτό ρολό.
  6. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  8. Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

Για τις ψητές πιπεριές:

  1. Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο, στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
  2. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
  3. Διατηρούμε στο ψυγείο.                                                       

Mερίδες: 8