Aλμυρό κέικ με φέτα και αλλαντικά

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 5-6 φέτες NIKAS σαλάμι αέρος μπύρας
  • 1 1/4 φλ. φέτα τριμμένη
  • λίγο αλάτι
Χρόνος Προετοιμασίας:
85'
Βαθμός δυσκολίας:
ΜΕΤΡΙΟ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ να αφρατέψει καλά, ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το γάλα.
  3. Χτυπάμε για λίγο ακόμη (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) και σταματάμε το μίξερ. 
  4. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το σαλάμι και το αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι.
  5. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  7. Βουτυρώνουμε μια φόρμα πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 60 λεπτά.
  9. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να "σταθεί" για 10 λεπτά.
  10. Το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  11. Το στολίζουμε με φέτες από σαλάμι και το σερβίρουμε.

 

Mερίδες: 8-10