Aλμυρό κέικ με φέτα και αλλαντικά
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 4 αυγά
- 250 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 5-6 φέτες NIKAS σαλάμι μπύρας
- 1 1/4 φλ. φέτα τριμμένη
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ να αφρατέψει καλά, ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το γάλα.
- Χτυπάμε για λίγο ακόμη (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) και σταματάμε το μίξερ.
- Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το σαλάμι και το αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι.
- Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 60 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να "σταθεί" για 10 λεπτά.
- Το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Το στολίζουμε με φέτες από σαλάμι και το σερβίρουμε.
Mερίδες: 8-10