Συστατικά:
- 20 φέτες του τοστ
- 250 γρ. ψιλοκομμένες φέτες NIKAS VIVEUR γαλοπούλα βραστή
- 10 ψιλοκομμένες φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό
- 4 αυγά
- 1 ποτ. γάλα ελαφρύ
- 1 κρέμα γάλακτος ελαφριά
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε ένα παραλληλόγραμμο πιρέξ, όχι τετράγωνο, βουτυρώνουμε και στρώνουμε 6 φέτες του τοστ. Εάν στις άκρες μένει κενό, συμπληρώνουμε με κομμάτια από τις φέτες.
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, τη γαλοπούλα και το μπέικον. Καλύπτουμε τις φέτες με το 1/3 από το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τη δεύτερη και την τρίτη στρώση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες, στο πιρέξ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, όπως στο παστίτσιο.
Mερίδες: 12-14