Αρχική
> Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά
Βαθμός Δυσκολίας:
ΜΕΤΡΙΟ
Χρόνος Προετοιμασίας:
115'
Συστατικά:
9 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1 πακέτο τυρί κρέμα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 έως 3/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. πιπέρι
1/4 έως 1/2 φλ. γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)
1/2 κιλό NIKAS FUEGO μπέικον ρολό, τηγανητό και κομμένο σε κομμάτια
2 1/2 έως 3 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ
ξινή κρέμα (προαιρετικά)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Τρίβουμε και τρυπάμε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Επίσης μ
πορούμε αντί να τις ψήσουμε, να τις βράσουμε.
Όταν γίνουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, περίπου 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι και 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι.
Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά. Εάν το μείγμα φαίνεται πραγματικά παχύ προσθέτουμε μέχρι 1/2 φλιτζάνι γάλα.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λάδι και τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C.
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε από πάνω 1 φλιτζάνι τυρί.
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλουμε.
Αφήνουμε να "καθίσει" για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.
Μερίδες: 9-10