Για παιδια

Αλμυρά κέικ με μοτσαρέλα και μπέικον

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

40'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα
  • 10 φέτες NIKAS ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ παριζάκι κοτόπουλο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τριμμένο τσένταρ
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα στο τέλος
  • αλάτι και πιπέρι
  • αλεύρι και βούτυρο για τις φόρμες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα και το NIKAS ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ παριζάκι κοτόπουλο σε κυβάκια.
  3.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), τα τυριά (μοτσαρέλα, τσένταρ, παρμεζάνα), το NIKAS ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ παριζάκι κοτόπουλο, το μπέικιν πάουντερ και ελάχιστο αλάτι.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν το αλεύρι σφίξει πολύ το μείγμα, ρίχνουμε λίγο γάλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στις βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφινς ή σε μία φόρμα του κέικ.
  6. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αν το βάλουμε σε ενιαία φόρμα του κέικ, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος: περίπου 45- 60 λεπτά.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ