Σνακ

Aλμυρό κέικ με φέτα και αλλαντικά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

85'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 5-6 φέτες NIKAS ζαμπόν ψητό ή όποιο άλλο αλλαντικό ΝΙΚΑS προτιμάτε 
  • 1 1/4 φλ. φέτα τριμμένη
  • λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ να αφρατέψει καλά, ενώ προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το γάλα.
  3. Χτυπάμε για λίγο ακόμη (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) και σταματάμε το μίξερ.
  4. Κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια το ζαμπόν  και το αλευρώνουμε με λίγο αλεύρι.
  5. Το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  7. Βουτυρώνουμε μια φόρμα πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 60 λεπτά.
  9. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να “σταθεί” για 10 λεπτά.
  10. Το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  11. Το στολίζουμε με φέτες από σαλάμι και το σερβίρουμε.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ