Γευματα

Χωριάτικα λουκάνικα με πικάντικες φακές

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

35'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 NIKAS  λουκάνικα με μπαχαρικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 γρ. χοντρές φακές
  • 2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις φακές για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Πετάμε το νερό.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5- 6 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπερίτσες. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ξίδι.
  6. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
  8. Τέλος, συμπληρώνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να ξεπερνάει την επιφάνεια των υλικών κατά 3-4 εκ.
  9. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
  10. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Δεν βρέθηκαν προϊόντα