Πρωινο

Μελάτα αυγά τηγανητά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

10-15'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 φέτες NIKAS FUEGO μπέικον ρολό ή όποιο άλλο αλλαντικό ΝΙΚΑS προτιμάτε
  • 150 γρ. ασπρομανίταρα μικρά (φρέσκα)
  • ντοματίνια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 ολόφρεσκα αυγά
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
    λίγη ρόκα ή πράσινη σαλάτα
    6 φέτες φρυγανισμένο ψωμί
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.
  2. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση. Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τα βγάζουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
  6. Προσεκτικά σπάμε τα αυγά (μάτια) στο τηγάνι. Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5 λεπτά. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
  7. Πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΓΚΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Β.Ε.Ε.

22ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

145 65 Αγ. Στέφανος Αττικής

Τηλ: 210 8187300

Fax: 210 6216439

Εξυπηρέτηση καταναλωτών: 800 111 0080