Για παιδια

Πίτσα σπέσιαλ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

50'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2/3 φλ. ζεστό νερό
  • 3 φλ. σκληρό αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 συσκ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γλ. ξερό βασιλικό και 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/3 κουταλάκι αλάτι

Για την πίτσα:

  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη λωρίδες
  • 1/4 φλ. μανιτάρια, κομμένα φέτες
  • 6 φέτες NIKAS  σαλάμι αέρος κλασικό φέτες ή NIKAS ζαμπόν
  • 2 – 3 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες φέτες
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.
  2. Την αφήνουμε για 10 λεπτά να “ξυπνήσει”.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό.
  4. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μια ώρα για να φουσκώσει.
  5. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά της σάλτσας και τη σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει πολύ.
  6. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 1 λεπτό και την ανοίγουμε σε φύλλο, στο σχήμα του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
  7. Τη βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230°C στο πιο χαμηλό ράφι του φούρνου, για 25 – 30 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Β.Ε.Ε.

22ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

145 65 Αγ. Στέφανος Αττικής

Τηλ: 210 8187300

Fax: 210 6216439

Εξυπηρέτηση καταναλωτών: 800 111 0080