Για παιδια

Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

25'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

18-20

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
  • 12 φέτες NIKAS  ζαμπόν ψητό  
  • περίπου 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να μαλακώσει.
  2. Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και λίγο πιπέρι.
  3. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και την απλώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας.
  4. Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν και λίγη φέτα.
  5. Διπλώνουμε σε ρολό φροντίζοντας να ενώνουμε τις άκρες καλά.
  6. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες.
  7. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ