Γευματα

Σουφλέ αλλαντικών

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

135'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Μέτριο

ΜΕΡΙΔΕΣ

12-14

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 20 φέτες ψωμί του τοστ
  • 250 γρ. ψιλοκομμένες φέτες NIKAS LESS SALT γαλοπούλα βραστή ή όποιο άλλο αλλαντικό ΝΙΚΑS προτιμάτε 
  • 4 αυγά
  • 1 ποτ. γάλα ελαφρύ
  • 1 κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα παραλληλόγραμμο πιρέξ, όχι τετράγωνο, βουτυρώνουμε και στρώνουμε το ψωμί του τοστ. Εάν στις άκρες μένει κενό, συμπληρώνουμε με κομμάτια από τις φέτες.
  2. Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά, το αλλαντικό της επιλογή σας. Καλύπτουμε τις φέτες με το 1/3 από το μείγμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για τη δεύτερη και την τρίτη στρώση.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πηρούνι τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τις φέτες ψωμί του τοστ, στο πιρέξ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά το ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, όπως στο παστίτσιο.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ