Σνακ

Σύκα τυλιγμένα με μπέικον στον φούρνο. Μαγικός συνδυασμός Gourmet!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

35'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

10-12

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 12 βασιλικά σύκα ή μαυρόσυκα πλυμένα και καθαρισμένα
  • 12 φέτες NIKAS  μπέικον φέτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια για σουβλάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού πλύνουμε τα σύκα τα περνάμε με μια καθαρή πετσέτα για να τα στραγγίξουμε.
  2. Τυλίγουμε κάθε σύκο με μια λωρίδα μπέικον και τα πιάνουμε με τις οδοντογλυφίδες. Αν τα σύκα είναι μικρά ή το κομμάτι του μπέικον φαρδύ το κόβουμε σε λωρίδες για να το ταιριάξουμε με το σύκο.
  3. Τα ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200°C για περίπου μισή ώρα. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Συγχρόνως τα ραντίζουμε με το λίπος που έχει βγει από το μπέικον.
  4. Τα σύκα θα βγάλουν τον ζωμό τους και το μπέικον θα πρέπει να είναι ροδοκόκκινο από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την σος από τον ζωμό των σύκων που θα μαζευτεί στο σκεύος μας.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΡΑΦΙΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΓΚΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΓΚΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ