Σνακ

Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και γαλοπούλα

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

25'

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολο

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 8 τορτίγιες 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. NIKAS FUEGO ΓΑΛ/ΛΑ ή όποιο άλλο αλλαντικό ΝΙΚΑS προτιμάτε 
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. σάλτσα bbq
  • αλάτι
  • Για τις πιπεριές ψητές (για 200 γρ.):
  • 1/2 κιλό πιπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  2. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα.
  5. Τυλίγουμε την τορτίγια σε σφιχτό ρολό.
  6. Την τοποθετούμε σε ένα ταψί, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  8. Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.
  9. Για τις ψητές πιπεριές:
    Λαδώνουμε τις πιπεριές και ψήνουμε στη σχάρα ή στον φούρνο, στην ψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές.
  10. Τις αποσύρουμε σε σκεύος και τις διατηρούμε σκεπασμένες για λίγη ώρα.
  11. Απομακρύνουμε φλούδα και σπόρους.
  12. Διατηρούμε στο ψυγείο.
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΓΚΟΥ

ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΠΡΟΪΟΝ ΠΑΓΚΟΥ

ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ

Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Β.Ε.Ε.

22ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας

145 65 Αγ. Στέφανος Αττικής

Τηλ: 210 8187300

Fax: 210 6216439

Εξυπηρέτηση καταναλωτών: 800 111 0080