ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το 1966, δημιουργούμε εκλεκτά προϊόντα, με πάθος κι αφοσίωση στην ποιότητα και τη γεύση. Σε κάθε μας βήμα, αναζητάμε την εξέλιξη, σε κάθε μας προϊόν τη δημιουργικότητα. Έτσι, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε μία μοναδική θέση στην προτίμηση των καταναλωτών.

Έχουμε ταυτίσει τη δική μας ιστορία με την ιστορία των αλλαντικών. Mια ιστορία που μετρά 2.500 χρόνια και έχει καταγράψει μια αστείρευτη ποικιλία γεύσεων. Τα αλλαντικά αποτελούσαν πάντα κυρίαρχο έδεσμα της ελληνικής διατροφής. Από τον καβουρμά του Έβρου, την πορκέτα της Ευρυτανίας και το σύγκλινο της Μάνης, μέχρι τη λούντζα των Κυκλάδων και το απάκι της Κρήτης. Μαζί με το ζαμπόν, το λουκάνικο, το μπέικον και το σαλάμι αέρος, η Ελλάδα απολαμβάνει τις γευστικές προκλήσεις που δημιούργησε η φαντασία, η εφευρετικότητα και το μεράκι γενεών. Η ανάγκη συντήρησης του κρέατος δημιούργησε την ιδέα της μεταποίησης, που σήμερα ονομάζουμε «αλλαντοποίηση». 

1966
Ίδρυση της Π.Γ. NIKAΣ Α.Β.Ε.Ε με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και διανομή αλλαντικών στην Ελλάδα.
1982
H NIKAS είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που βγάζει το χωριάτικο λουκάνικο σε μέγεθος μπουκιάς.
1995
Λανσάρει την καπνιστή γαλοπούλα.
Άρχισε να εφαρμόζεται μελέτη HACCP.
1997
Πρώτη στην Ελλάδα με το παριζάκι γίγας.
2012
Λανσάρισμα της σειράς NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ. Τα πρώτα αλλαντικά που περιείχαν κρέας μοσχαριού. Πρώτη με αλλαντικά χωρίς γλουτένη σε πάγκο και ράφι.
2014
Χρονιά με πολλά γευστικά νέα! Όλες οι μεγάλες πρωτοπόρες σειρές της NIKAS εμπλουτίστηκαν με νέα προϊόντα. Από το NIKAS χοιρινό ΦΟΥΡΝΟΥ και τα NIKAS FUEGO λουκάνικα με πράσο, έως τα λουκάνικα γαλοπούλας τ.Φρανκφούρτης από γαλοπούλες της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ με την νέα, επαναστατική συσκευασία.
2017
Νέα καινοτομία NIKAS! Από τη συνεργασία της NIKAS με τη ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, δημιουργείται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών με κρέας 100% φρέσκου κοτόπουλου Ιωαννίνων ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ.
2022
Για πρώτη φορά, δημιουργείται ένα παιδικό παριζάκι NIKAS χωρίς συντηρητικά και 30% λιγότερο αλάτι.
Η NIKAS παράγει νέα ολοκληρωμένη σειρά αλλαντικών από γαλοπούλα NIKAS LESS SALT, με 30% λιγότερο αλάτι και χαμηλά λιπαρά.
1972
Πρώτη στην Ελλάδα με το παριζάκι.
Πρώτη στην Ελλάδα που βγάζει αλλαντικό σε τετράγωνο σχήμα για τοστ.
1985
Πρώτη στην Ελλάδα με φιλέτο γαλοπούλας σε αλλαντικό.
1996
Η πρώτη αλλαντοβιομηχανία στην Ελλάδα που έλαβε ISO 9001.
2006
Λάνσαρε πρώτη τα αλλαντικά NIKAS VIVEUR, τα μόνα αλλαντικά με 0-3% λιπαρά και 30% λιγότερο αλάτι.
2013
Συνεργασία με την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Η πρώτη καπνιστή γαλοπούλα από 100% ελληνικές γαλοπούλες από την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.
Λανσάρισμα NIKAS FUEGO γαλοπούλα και ζαμπόν, τα μόνα αλλαντικά που περιέχουν 96% κρέας.
Την ίδια χρονιά λανσάρονται τα αλλαντικά ΦΟΥΡΝΟΥ με την πάριζα και το παριζάκι ΦΟΥΡΝΟΥ.
2016
Όλα τα αλλαντικά ΝΙΚΑS γίνονται Χωρίς Γλουτένη!
Ειδικά σχεδιασμένα για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια ισορροπημένη διατροφή.
2020
Σε συνεργασία με το τυρί Adoro & Adoro light, δημιουργήσαμε την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επώνυμου τυριού και αλλαντικού στο ίδιο πακέτο.
2023
O NIKAS υπογράφει μια νέα προϊοντική κατηγορία, συστήνοντας τα NIKAS Ελληνική Κουζίνα έτοιμα γεύματα. Παραδοσιακά, σπιτικά γεύματα, φτιαγμένα από αγνά υλικά. Δεν περιέχουν Συντηρητικά και μαγειρεύονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

ΟΡΑΜΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η ιστορία μας ξεκίνησε από το όραμα ενός ανθρώπου: τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών με γνώμονα το ανώτερο επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας. Aυτό το όραμα διατηρείται ζωντανό και εξελίσσεται συνεχώς, κάνοντας βήματα μπροστά από την εποχή μας. Με πνεύμα καινοτομίας, ευθύνης και δημιουργικότητας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Από το 1966, η εταιρεία NIKAS χτίζει με συνέπεια μια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές της. Δεν σταματάει να αναζητά για αυτούς την καινοτομία, προκειμένου να τους προσφέρει προϊόντα με την υψηλότερη διατροφική αξία και την πιο συναρπαστική γεύση.

Σήμερα, μετά από περισσότερα από 55 χρόνια, η εταιρεία βρίσκεται στο καθημερινό τραπέζι με νόστιμα, ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα για όλη την οικογένεια και όλες τις στιγμές, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, αλλά και τις νέες τάσεις στη διατροφή. Δίνουμε μία δέσμευση ποιότητας προς τις μελλοντικές γενιές.

ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Τα προϊόντα μας βρίσκονται στο καθημερινό τραπέζι. Ένα τραπέζι που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές προτιμήσεις, ιδιαιτερότητες και διατροφικές ανάγκες. Ανθρώπους με ένα κοινό: την αναζήτηση ποιοτικών και νόστιμων αλλαντικών που διασφαλίζουν και τη φροντίδα της διατροφής τους. Για τους ανθρώπους αυτούς καινοτομούμε παράγοντας νόστιμα, ποιοτικά και πρωτοποριακά προϊόντα για όλες τις στιγμές. Η νοστιμιά είναι για εμάς συνώνυμο της ποιότητας. Όταν ένα προϊόν NIKAS φτάνει στο τραπέζι σας, καθημερινά για περισσότερο από 55 χρόνια, έχει περάσει τις «εξετάσεις» του. Γιατί πριν περάσει από τις δικές σας εξετάσεις, περνάει πρώτα τις πιο σκληρές. Τις δικές μας! Και αυτές ξεκινούν από την αυστηρή επιλογή του κρέατος, ελέγχοντας όλες τις πιστοποιήσεις διατροφής και προέλευσης της πρώτης ύλης. Το ίδιο γίνεται και για όλες τις πρώτες ύλες και τα καρυκεύματα που χρησιμοποιούμε, ώστε να έχει το τελικό προϊόν τη σφραγίδα ποιότητας NIKAS. Και όταν εμείς λέμε ποιότητα, δεν εννοούμε μόνο άλλη μια σφραγίδα από έναν φορέα πιστοποίησης ποιότητας. Eννοούμε τη γνώση, τη φροντίδα και την εμπειρία χρόνων, που έχει κάθε υπάλληλος της εταιρείας NIKAS και φροντίζει να φθάνει στο σπίτι σας ένα προϊόν ασφαλές, νόστιμο και ποιοτικό!

Οι πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας προϊόντος για τις οποίες η NIKAS είναι πιστοποιημένη:

To Real Τime PCR test (εκ του polymerase chain reaction) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (B) είναι μία πρόσφατη εφαρμογή του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου της NIKAS. Πρόκειται για τον προσδιορισμό της καθαρότητας, ποιότητας και καταλληλότητας των κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αλλαντικών. Πρόκειται για μια μέθοδο βιοχημείας και μοριακής βιολογίας για την απομόνωση και τον πολλαπλασιασμό μιας αλληλουχίας DNA, μέσω της ενζυμικής αναπαραγωγής του DNA χωρίς τη χρήση ζωντανών μικροοργανισμών. Η εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης DNA στην εταιρεία NIKAS εγγυάται τον συνεχή και υψηλής ευαισθησίας έλεγχο καθαρότητας όλων των προϊόντων και είναι βασισμένη στο πρότυπο αντιγραφής του DNA, μια υψηλής ακρίβειας τεχνική που ακολουθείται από το συγκεκριμένο μηχάνημα.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ

Στη NIKAS πιστεύουμε πως οι άνθρωποι είναι αυτοί που δημιουργούν και εξελίσσουν, όχι απλά μία επιχείρηση, αλλά κάτι μεγαλύτερο: ένα brand με σκοπό. Η ιστορία του δικού μας brand, απέδειξε ότι η δημιουργία σπουδαίων προϊόντων που άντεξαν στον χρόνο και αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές, ήταν και το αποτέλεσμα της εργασίας σπουδαίων ανθρώπων που οδηγούνται από μία δέσμευση για το καλύτερο. Σε αυτούς τους ανθρώπους, η NIKAS επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει.

Αυτή η φιλοσοφία είναι που έκανε το όνομα NIKAS συνώνυμο με τα αλλαντικά.